31 Ağustos 2013 Cumartesi

Kanal D'nin yeni dizisi Fatih, Eylül ayında Kanal D Ekranlarında


Fatih 1.Bölüm Fragmanı
Merakla beklenen Fatih dizisi için ilk fragman yayınlandı. Özellikle etkileyici müziği ile dikkat çeken fragman da Fatih Sultan Mehmet, yeni çeriler ile yağmurda at sürerken görülüyor. Kanal D'nin yeni dizisi Fatih, Eylül ayında Kanal D ekranında seyircilerle buluşacak.
Kanal D, Fatih dizisi ile Muhteşem Yüzyıl'ın başarısından sonra seyircilere yeni bir tarihi dizi sunuyor. 1. bölüm tanıtım fragmanı da yayınlanan Fatih dizisinin gerek kostümleri, gerek dekorları ve çekim mekanları ile şimdiye kadar ki en pahalı dizi olacağı söyleniyor. Fatih dizisinde Cihan İmparatoru Fatih Sultan Mehmet'i ünlü oyuncu Mehmet Akif Alakurt canlandırıyor. Mehmet Akif Alakurt'a Seda Akman ve Gamze Özçelik eşlik ediyor. Büyük ilgi çekmesi beklenen Fatih dizisi, Fatih Sultan Mehmet'in hükümdarlığının son 20 yılını anlatacak. İşte Fatih dizisinin oyuncuları, konusu ve ilk tanıtım fragmanı…

Fatih Dizisinin Konusu: İstanbul'un fethinden sonra Osmanlı devletini bir imparatorluğa çevirmek isteyen Fatih, geleceğe yönelik kanunlarla da devlet yapısını sağlamlaştırmak ister. Konstantiniyye'nin fethiyle Doğu Roma'nın bağrına yani İstanbul'a İslam ve Osmanlı sancağını diken Fatih Sultan Mehmet, Papa'nın Hıristiyanlığa davet mektubu ile bu kez gözünü Batı Roma'ya çevirir. Evvela, Venedik'in en önemli kalelerinden biri olan Egriponte'yi (Eğriboz) ele geçirir. Venedik ve Papalık, bir yandan Fatih'i çeşitli suikastlarla ortadan kaldırmayı denerken, Vlad Tepeş'i (Kazıklı Voyvoda) Fatih'in önüne sürerler, bir yandan da Osmanlı'nın doğu komşularıyla kirli ittifaklara girişirler. Fatih, gözünü Kızıl Elma'ya (Batı Roma'ya) dikmişken, Akkoyunlular ve Karamanoğulları'yla da mücadele edecek; Karamanoğulları'nı ortadan kaldırıp, Akkoyunlular'a unutamayacağı bir yenilgi tattıracaktır.

Tüm bu tarihi olaylar yaşanırken şehzadeler Bayezid, Mustafa, Cem ve valideleri Gülbahar, Çiçek ve Gülşah arasında gizliden gizliye süren rekabet, daha açıktan ve üst boyutlara taşınır. Şehzade valideleri için tek hedef, Sultan'dan sonra kendi evlatlarının tahta çıkmasıdır. Çünkü ancak bu şekilde hayatta kalmaları mümkündür.

Fatih Dizi Oyuncuları: Mehmet Akif Alakurt (Fatih), Seda Akman (Gülbahar Hatun), Gamze Özçelik (Çiçek Hatun), Müjde Uzman (Dilyar), Birkan Sokullu (Mustafa),Salih Bademci (Bayezıd), Alma Terzic (Züleyha), Mahmut Paşa (Reha Özcan), Tamer Levent (Ali Kuşçu), Teoman Kumbaracıbaşı (Vlad), Hande Soral (Gevher), Dağhan Külegeç (Turahan Bey), Atilla Olgaç (Mir Kasım), Andrey Pejic (Radu), Ali Emrah Sürtal (Murat), Gülsen Tuncer (Azime Usta), Metin Büktel (İshak Paşa), İbrahim Selim (Mercan Ağa), Mehmet Cerezcioğlu (Papa), Türkan Kılıç (Asiye), Ufuktan Altunkaya (Naimi), Orhan  Aydın (Venedik Doçu), Furkan Şentürk (Cem Sultan)

Artikel Terkait

Kanal D'nin yeni dizisi Fatih, Eylül ayında Kanal D Ekranlarında
4/ 5
Oleh

Berlangganan

Suka dengan artikel di atas? Silakan berlangganan gratis via email

Load Comments