3 Ağustos 2013 Cumartesi

TV Filmi Tuba Dalları Kanal 7



Yönetmen : Nazif Tunç
Senaryo : Mehmet Uyar
Müzik : P. Murat Özdemir
Görüntü Yönetmeni : Mehmet Demirhan
Kurgu Yönetmeni : Necdet Tok
Yapım Koordinatörü : Arif Hakverdi,  Yapım: Halk Film / 2008

Oyuncular : Ali Ercan, İbrahim Kalkan, Recep Cinisli, Birsen Menekşeli, Erol Alpsoykan, Bilge Parlak, Selin Uyanık, Emre Durugöl, Dilek Genç, Levent Çakar, Yusuf Baltacı, İsmet Soykan, Yusuf Yıldırım, Ramazan Akboğa, Murat Özdil, Mehmet Kartal, Mehmet Uyanık
TV Filmi Tuba Dalları Kanal 7
Ali dedeye hac kurası çıkmıştır. Yıllardır hasretiyle yandığı mukaddes toprakları görebilecek. Kabe toprağına yüz sürebilecektir. Yalnız, özürlü kardeşi Sefer’i bırakıp gideceği kimse yoktur… Ali Dede hacca yine gidememe, çok istediği halde hacı olamama tehlikesiyle karşı karşıyadır.
Hatice ve Ömer, Ali Dedelerinin hacca gitmesini çok istemektedirler. Gerekirse zihinsel özürlü seferi  Ali dede hacdan dönene kadar köydeki evlerinde misafir edeceklerdir. Sefer’i almak için orman evine gittiklerinde bir kaza olur. Sefer çocuklarla oynarken Hatice’yi düşürmüş ve küçük kız hastaneye kaldırılmıştır.
Bütün köylü Hatice’yi düşürdüğü için Deli Sefer’i suçlamaktadır.
Hatice oyun oynarken kayıp düştüğü halde Sefer de  kendini suçlu olarak görmekte bu yüzden ölüm orucuna girerek kendisini cezalandırmaktadır…
Hastanede Hatice’nin önceden gelen ve bir türlü fark edilmeyen ölümcül bir hastalıkla karşı karşıya olduğu öğrenilir. Bir an önce ameliyat olması gerekmektedir. Ameliyat için de önemli miktarda bir para gerekmektedir.

Hatice’nin ailesi bu duruma hazırlıksız yakalanmıştır. Elde avuçta bir şey yoktur. Osman tarlasını ve evini alması için köylüye yalvarır. Kızını ameliyat ettirecek parayı bulmak için canını bile vermeye razıdır.

Ali Dedenin hacca giderken deli Sefer’i emanet edebileceği kimse kalmamıştır. Zaten kardeşi de insanlardan kaçarak kendini cezalandırmaktadır… Hac kafilesi için hareket günü yaklaşmaktadır..

Artikel Terkait

TV Filmi Tuba Dalları Kanal 7
4/ 5
Oleh

Berlangganan

Suka dengan artikel di atas? Silakan berlangganan gratis via email

Load Comments