3 Ağustos 2013 Cumartesi

TV Filmi Sonsuz Merhamet - Kanal 7

Yönetmen: Nazif Tunç
Senaryo: Mustafa Baydemir
Görüntü Yönetmeni: Mehmet Demirhan
Müzik: Fatih Ihlamur
Kurgu Yönetmeni: Necdet Tok
Yardımcı Yönetmen: Oğuzhan Akçay
Kostüm Tasarım: Cüneyt Karakuş
Uygulayıcı Yapımcılar: Arif Hakverdi – Barış Yıldırım
Yapım:  Halk Film / 2008

Oyuncular: Aslıhan Güner, Halit Karaata, Selin Uyanık, Vugar Aliye, Necdet Tok, Yakup Konca, Tanya Jaziri, Murat Özdil, Sebahat Adalar, Nizamettin Şimşek, Hüseyin Özden, Naci Temel

Yapımcılığı Halk Film tarafından gerçekleştirilen ve yönetmenliğini Nazif Tunç'un yaptığı Kırk Hadis- Kırk Film  dizisinin  ilk filmi 'Sonsuz Merhamet' .

‘Sonsuz Merhamet’  filminde, tefecilik ve azgınlıkla  insanlara zalimce davranan, günah içindeki Kifl adındaki zenginin nasıl Allahın sonsuz merhametiyle affedildiği anlatılıyor…

Çok eski devirlerde Kifl adında bir adam vardı. Ahlak ve insanlıktan nasibini almamış, servet yapmak için her yolu deneyecek aşağılıktaydı.
Bir gün, kapısına borç için bir kadın geldi. Bu kadın yakın zamanda kocasını kaybetmiş namuslu, kendisini çocuklarına adamış bir anneydi. Dul Henna kocasından kalanlarla o zamana kadar iffetini korumuştu.
Kifl, dul kadını çok beğendi. Kendisiyle beraber olması şartıyla vereceği parayı istemeyeceğini söyledi. Bu ahlaksız teklifi güzel Henna şiddetle reddetti.
Henna’nın  evinde yiyecek  hiçbir şey kalmamış, bıçak kemiğe dayanmıştı. Yavrularının   açlıktan ağlamalarına çaresizce  kendisi de katılıyordu. Göz göre göre  çocuklarının açlıktan ölmesine razı olamazdı.  “Allah’ım! Beni affet. Bir daha böyle bir günah işlemeyeceğim” diye dua ediyordu.
Kadın, Kifl’in yanına gitti.

Artikel Terkait

TV Filmi Sonsuz Merhamet - Kanal 7
4/ 5
Oleh

Berlangganan

Suka dengan artikel di atas? Silakan berlangganan gratis via email

Load Comments