17 Temmuz 2013 Çarşamba

Allı Zeynebim - Memleket Hikayeleri Türkü Filmleri

AŞK CESARET İSTER Allı Zeynebim - Memleket Hikayeleri Türkü Filmleri
Kanal 7'de Sivas yöresine ait tutkulu bir aşk öyküsünün anlatıldığı “Allı Zeynebim” türküsünün dillere destan öyküsü ekrana geliyor. Köy ağası Doğan Bey’in küçük kızı Zeynep, hiçbir mal varlığı olmayan ve sıradan bir köylü olan Murat isimli gence sevdalıdır. DoğanBey ise küçükkızının gönül ilişkisinden habersiz büyük kızı Ayşe’yi evlendirmek derdindedir ve bunun için de Dursun Ağa’yı görücüye çağırır. Fakat büyük kızı Ayşe de bu sırada Hasan isimli bir gençle görüşmektedir. Ablasına içine düştüğü durumdan çıkması için yardımcı olmaya çalışan Zeynep, bu sırada kendisinin de aynı çıkmaza düşeceğinden habersizdir. Ata binmeyi çokseven Zeynep’e attan düştüğü bir gün yardım eden Dursun Ağa’nın oğlu Mehmet, aşık olur. Zeynep’e sırılsıklam aşık olan Mehmet, Ayşe ile evlenmek istemez fakat ne kadar dil dökse de babası bu duruma razı olmaz. Babasının dayatması sonucu Ayşe için görücüye giden Murat, gittikleri evde karşısında Zeynep’i görünce şok geçirir ve cesaret gösterip babasından Zeynep’i ister. Kısa bir süre şaşkınlık yaşayan Doğan Bey sonunda ikna olur ve düğün hazırlıkları başlar.

Zeynep ablasının derdine çare bulmak için uğraşırken şimdi kendisi çaresiz kalmıştır. Bir yan da ablasının düştüğü durum diğer yanda canından çok sevdiği sevgili Murat vardır. Hayatını baştanbaşa değiştirecek bir kararın eşiğinde olanZeynep neyapacaktır? Kaderine razı olarak mı yaşayacaktır? Yoksa sevgilisi Murat’ın gösterdiği yürekliliğe cevap mı verecektir? Zorlu bir sevdanın, tutkulu bir aşkın etkileyici hikayesi “Allı Zeynebim” Kanal 7 ekranlarında.

Yapım Yönetmeni: ZeynepTor, Yönetmen: Murat Saraçoğlu, Senaryo: Hayriye Ersöz, Müzik: ÖzkanTurgay, Oyuncular: FatmaKocacık,Barış Özkan, Fahri Aktürk, Deniz Baytaş, Banu Sergelli, Tor Yapım 2006

Artikel Terkait

Allı Zeynebim - Memleket Hikayeleri Türkü Filmleri
4/ 5
Oleh

Berlangganan

Suka dengan artikel di atas? Silakan berlangganan gratis via email

Load Comments