30 Temmuz 2013 Salı

Esma Filmi Kanal 7


ALLAH’IN GÜZEL İSİMLERİYLE KORUNMAYI ANLATAN MUHTEŞEM YAPIM KANAL 7’DE
Esma Filmi Kanal 7
Kanal 7 ekranlarında ilgiyle izlenecek bir yapım daha ekrana geliyor. Esma, Esmâü'l Hüsna olarak bilinen Allah’ın en güzel isimlerini ezberlemenin, sürekli okumanın, dilden düşürmemenin gönülleri açıcı, ruhları arıtıcı, belaları savıcı ve kazaları kovucu etkisini dramatik bir film öyküsüyle anlatıyor.  Senaryolarını Mehmet Uyar'ın yazdığı Esma Kanal 7'de ekrana gelecek. Film, birçok başarılı yapıma imza atan Nazif Tunç tarafından ekrana taşınıyor. Sultan, kırk yıl önce ölümüne sebep olduğu küçük kızın bıraktığı yerden türbedarlık yapmaktadır. Esmâü'l Hüsna'yı dilinden düşürmez. Allahın en güzel 99 ismini duâ gibi tekrarlayarak bağışlanacağını, affedileceğini ummaktadır.
Günün birinde karşısına Esma isminde bir kız çocuğu çıkar. Yıllar önce ölümüne sebep olduğu türbedar kıza benzemektedir. Annesi ölmeden önce Esma'yı yaşlı kadına emanet eder. Sultan, Esma'yı cezaevindeki babasına götürecektir. Jandarmanın peşinde olduğu bir adam Esma'yı rehin alır. Kaçak yaralıdır, kurtulmak için ıssız türbeye sığınır. Esma, kan kaybından bayılan kaçak ile türbede yalnız kalacaktır...

Yönetmen: Nazif Tunç, Senaryo: Mehmet Uyar, Görüntü Yönetmeni: Turgay Aksoy, Oyuncular: Birsen Menekşeli, Selin Uyanık, Mustafa Şimşek, Yakup Gonca, Nazlı Çığa, Bülent Onur, Halit Karaata, İpar Karaörs, Dilek Genç, Mehmet Bereket, Ali Topçu, Nil Yurtoğlu, Müzik: Gündoğar, Yardımcı Yönetmen: Oğuzhan Akçay, Uygulayıcı Yapımcı: Barış Yıldırım, Kurgu Yönetmeni: Necdet Tok, Ses Tasarım: Erdem Dayıoğlu, Kurgu: Mehmet Atan.

Artikel Terkait

Esma Filmi Kanal 7
4/ 5
Oleh

Berlangganan

Suka dengan artikel di atas? Silakan berlangganan gratis via email

Load Comments