30 Temmuz 2013 Salı

TV Filmi Sadaka - Kanal 7


TV Filmi Sadaka - Kanal 7
BİR SADAKA İLE DEĞİŞEN HAYATLAR
Hazreti Muhammed’in bir hadisinde aktardığı kıssadan yola çıkılarak senaryolaştırılan ve sadaka vermenin önemini anlatan “Sadaka” adlı film bu akşam Kanal 7’de.
Köyün zenginlerinden olan İshak, bir gün kazandığı tüm paraları önüne döker ve ailesine paraların sadakasını her gün karşısına çıkan ilk kişiye ne olursa olsun vereceğini söyler. Başkaları aç iken tok kalamayacağını belirten adam ertesi sabah bir miktar para alıp şehre çıkar ve karşısına çıkan ilk kişiye sadaka verir. Ertesi gün öğrenir ki, sadaka verdiği kişi hırsızdır. Ailesi ve çevresi onu kınarlar. Vardır bunda da bir hayır der ve çevresinin eleştirilerine aldırmaz. Ertesi gün, yine karşısına çıkan ilk kişiye verir sadakasını. Sonra öğrenir ki sadaka verdiği kişi hayat kadınıdır. Çevresindekiler onunla dalga geçer ama o ‘bu sefer de vardır bunda da bir hayır’ der. Ve üçüncü gün yine sokağa çıkar, karşısına çıkan ilk kişiye sadakasını verir. Sonra öğrenir ki sadaka verdiği kişi zengin biridir. Herkes gülüşür, alay eder ama o ‘vardır bunda bir hayır’ der.

Sadakasını Allah için verdiğini belirten İshak; Allah’a karşıma muhtaç kişileri çıkar diye dua ettim, belli ki sadaka verdiklerim muhtaç kişilermiş. Ve sonrasında hırsız, aldığı sadakadan etkilenerek hayatına yeni bir yol çizer. Hayat kadını ise kendisini insan yerine koyup sadaka verildiği için duygulanır, o günden sonra hayatına çeki düzen vermeye karar verir. Zengin adam da kendisine sadaka verilince, şimdiye kadar sadaka vermediğini hatırlar ve fakirlere sadaka dağıtmaya başlar.

Yapımcı: Osman Sönmez, Ahmet Sönmez, Yönetmen: Uğur Akça, Senaryo: Mehmet Uyar,  Oyuncular: Oktay Dener, Nalan Başaran, Alparslan Ekmekyapar, Emine Sarıkaya, Serdar Kulmaç, Bünyamin Özdemir, Mustafa Karan, Barbaros Levent Seçkin, Enver Akbaş, Genel Koordinatör: Nihat Sönmez, Uygulayıcı Yapımcı: Recep Bayburt, Görüntü Yönetmeni: Emre Yılmaz,  Ses-kayıt ve miksaj: İhsan Küpçü, Işık Şefi: Serkan Yılmaz, Sanat Yönetmeni: Onur Özbay, Kurgu: Mehmet Atan, Müzik: Serkan Akgün

Artikel Terkait

TV Filmi Sadaka - Kanal 7
4/ 5
Oleh

Berlangganan

Suka dengan artikel di atas? Silakan berlangganan gratis via email

Load Comments