21 Temmuz 2013 Pazar

Kütahya’nın Pınarları - Türkü Filmleri Kanal 7

Kütahya’nın Pınarları - Türkü Filmleri
DELİ DÜVE ZARİFE İLE VEHBİ’NİN AŞKI ‘KÜTAHYA’NIN PINARLARI’NDA
Güzelliği ve hoppalığıyla çok canlar yakmış  ‘Deli Düve Zarife’  ile ‘Vehbi’nin yürek parçalayan öyküsü: KÜTAHYA’NIN PINARLARI.
Bir görenin gözlerini bir daha ayıramadığı Zarife’nin güzelliği dillere destandır.. Köyün yiğit delikanlısı Asalıoğlu Vehbi, gönlünü bu güzele kaptırmıştır. Ailesini gönderip Zarife’yi istetir. Zarife’nin de Vehbi’de gönlü vardır.  Gizli gizli buluşmaya başlayan aşıklar kısa süre sonra evlenir. Ancak genç aşıkların mutluluğu uzun sürmeyecektir… Zarife’yi Vehbi’ye kaptırdığını düşünen köyün delikanlılarının kıskançlıkları gün geçtikçe kine dönüşecektir. Zarife’yi bırakması için Vehbi’yi tehdit etmeye başlarlar, yeri gelir dayak ta atarlar. Vehbi ise Zarife’den ayrılmaktansa ölmeyi göze almıştır…  Fakat köyün delikanlıları da Zarife’yi dağa kaldırıp, güzelliğine sahip olmayı kafalarına koymuşlardır bir kere. Tuzak kurarak Zarife’yi kaçırma planları yapmaktadırlar… ‘Kütahya’nın Pınarları’ türküsüne konu olmuş, Vehbi ile Zarife’nin yaşadığı büyük aşkın sarsıcı öyküsü “Kütahya’nın Pınarları” adlı hikayeyle ekrana geliyor.

Yönetmen: Nazif Tunç Senaryo: Mehmet Uyar Yapım: İstanbul Güneşi  Oyuncular: Aysun Güven, Armağan Cengiz, Esin Yiğit, Atalay Günay, Turgut  Ekiz, Hülya Erdem, Namık Yiğitoğlu  Yapım: 2004-Türkiye Tür: Drama

Artikel Terkait

Kütahya’nın Pınarları - Türkü Filmleri Kanal 7
4/ 5
Oleh

Berlangganan

Suka dengan artikel di atas? Silakan berlangganan gratis via email

Load Comments