31 Temmuz 2013 Çarşamba

Son Türbedar Dini film İzle

Son Türbedar Dini film İzle
Bu yapım sadece bir sinema filmi değil, arkaplanında çok şey var 'Son Türbedar'ın..Bu Film Evliyalar 3 Serisinin 7. Bölümü Son Türbedar Filmidir
Konu: Olaylar bir sahil kasabasında eski ve büyük bir kalenin etrafındageçmektedir. Henüz oniki yaşında olan Cemil bu eski kale ve içindeki türbede bekçilik yapan bir ihtiyarla dostturlar. Ondan geçmişle ilgili hikayeler dinlerler. Türbenin son derece kıymetli antik bir örtüsü vardır. Geçim sıkıntısıyla boğuşan CEmilin babası bir gece örtüyü çalmak ister. Yabancı turistlere satacak ve büyük bir balıkçı teknesi alarak hayallerini gerçekleştirecektir. Fakat olaylar planladığı gibi gelişmez.

Yavuz Sultan Selim'in, ok atarken hayranlıkla izlediği, öldüğünde yasından günlerce ağladığı, türbesinin örtüsünü elleriyle örttüğü bir muhterem zâtın türbedarını konu edinen ''Son Türbedar'' filmi, bir emanetin bayrak yarışı gibi elden ele uzatılışının hikâyesini anlatıyor. Filmin başrol oyuncusu Çetin Tekindor'un usta oyunculuğu tek başına koca senaryoyu sırtlanmasıyla daha da bir taçlanmış ve senaryo resmen canlanmış.
Rüyalar gerçeğin anahtarıdır
Para talebinde bulunmadan türbeyi bekleyen Bahtiyar, hemen her gece rüyasında türbenin örtüsünün çalındığını gördüğü için son günlerde huzursuz bir halde türbe etrafındaki kalede dolaşıp durur. Cemil ismindeki çocuktan başka halini anlatacak kimi kimsesi de yoktur. Bir gün Cemil'i kalenin etrafında bir başına okçuluk oynarken görür, arkasından yanaşır ve ''Omzunda bir ok var, dur onu alayım'' diyerek oyununa eşlik eder. Sonra sahile doğru iner ve konuşmaya başlarlar. Bahtiyar efendi Cemil'e kabuslarından bahseder.
Cemil de pürdikkat dinler onu. Bahtiyar Efendi, türbenin ona babasından nasıl emanet kaldığını da anlatır. Der ki; ''Bekçiliğin özü sabırdır, bağlılıktır.'' Türbe etrafında bir de tekkenin olduğunu ancak bu emanetin zâi olduğunu, bir yangında küle döndüğünü anlatır. Elindeki emanetlere yani türbeye, örtüsüne ve kitaplara gözü gibi bakmaktan asla bıkmadığından bahseder.
Diriliş nesli emanete sahip çıkacak
Türbe, tekke ve kitap ve örtü... Aslında çok esaslı göndermeleri var filmin. Filmdeki çocuk da diriliş neslini sembolize ediyor kanaatimce. Ben öyle okudum filmi.
Cemil, eve döndüğünde parasızlıktan gözü kararmış balıkçı babasının azarları eşliğinde uyur hemen her gece. Babasının ağı olmadığından balık tutamaz ve sürekli asabî bir halde eve gelir. Cemil'i azarlar, okumasına izin vermeyeceğini yineler ve yatarlar.
Bir gün Cemil ve Bahtiyar efendi uçurtma uçururken antikacı bir üçkâğıtçıyla bir turist türbenin kapısına dayanır. Örtüyü gören turist göz koyar tabi örtüye. Bir üçkâğıt kurarlar.
Cemil ise babasına, Bahtiyar Dede’nin yalnızlığına çok üzüldüğünü ve bazen onunla kalmak istediğini söyler. Bir gece türbedarla kaldığında rüyasında, türbede yatan zâtı, yani Bektaş Subaşı Hazretlerini görür.
Muhterem zât, ona bir ok emanet eder ve ona sahip çıkmasını tembihler.
Emanet ve emanete sadakat üzerinden olaylar gelişir. Devamını ben anlatmayayım dilerseniz siz izleyip öğrenirsiniz..

Artikel Terkait

Son Türbedar Dini film İzle
4/ 5
Oleh

Berlangganan

Suka dengan artikel di atas? Silakan berlangganan gratis via email

Load Comments